Shacken til LB6QJ

Radioamatørhobbyen er en ærefull tradisjon som kombinerer teknisk dyktighet med et sterkt samfunnsansvar. Radioamatører har gjennom historien vært sentrale i utviklingen av kommunikasjonsteknologi og har spilt en kritisk rolle i nødsituasjoner. Å være radioamatør er ikke bare en hobby, men et privilegium som innebærer ansvar, kontinuerlig læring og et bidrag til både lokalsamfunn og globalt samarbeid.

Det å skrive ett av de første innleggene her på denne siden tar jeg som en stor ære og med største alvor. Jeg er Tom Kristiansen, og etter hardt arbeid har jeg endelig fått mitt kallesignal, LB6QJ, som jeg bærer med stolthet hver eneste dag. Med det følger en sterk forpliktelse samfunnet, der jeg står klar til å bidra med meg selv og mitt utstyr i en krisesituasjon.

I dette innlegget ønsker å å dele min shack med alle. vet at det ikke er mye men betyr mye, en plass må vi alle starte.

Vi kan begynne med borde, dette er et lite barnebord som jeg fikk hentet helt gratis fra arbeidplassen, dem sa at jeg bare skal ta det så lenge jeg lovet at dem ikke måtte ta borde tilbake. Jeg tok det med en gang

HF Radioen min er en Icom 706MKIIG, denne har både VHF og HF, er egentlig mest bare HF biten som brukes, og rart nåkk med det så er det FT8 som er brukt. faktisk lite telefoni til ingen ting. Jeg bruker per nå Digirig til FT8. jeg har faktisk Signal link også som et vinter prosjekt til winlink, per npå har jeg for mange prosjekter til å forsette på signal link prosjektet.

Den andre radioen her har oppe på Icomen er en QYT KT8900D, dette er en radio jeg er veldig inponert ut av. relativt enkelt å programmere via CHRIP, litt knot til å begynne med men funger utmerket. Jeg har noen standard kanaler på så som starter default. 1. kanal er RV58 2.kanal er RV60 og så kjører jeg oppkalls kanalen på VHF og UHF.

Strømforskyneren er en DPS2512M som jeg kjøpte av et medlemm i gruppa. super fornøyd definitivt jeg erjge med den.

Mine to hotspoter funker ikke mer og jeg har bare ikke hatt tid til å fikse dem, alt for mye prosjekter fortiden, men det er alikevell ikke noen unnskyldning å få dette i orden, radioen er viktig funker.

Mine to håndholdte radioer er Anytone 878UVII+ som brukes DMR radio som jeg bruker flittig så lenge hotspotene funker.

Den andre radioen er en radio jeg er egentlig mektig imponert av den radioen er en Quanseng UV-K5(8). på den radioen er det virkelig mulig å endre funksjonalitet som balnt annet erstatte firmare på den så den får flere ting fuksjoner, det det finnes også lodde moduler du kan lodde på kretskortet så du mer eller mindre har en QRP HF håndholdt radio på 5 watt. og funker skal det vistnåkk også gjøre.

Mulig artikkelen ble litt lang, men artig var det å fortelle om min Shack.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.