Fra Walkie Talkie til amatørradio

Fra Walkie Talkie  til Amatørradio

Min interesse for kommunikasjon begynte med walkie talkie i 1972, Zodiac 3 kanals (ch 3, ch 6 og ch 9, med ch3 som oppkallings kanal) handapparat. Ble medlem i Tangoklubben i Tromsø, fikk medlemsnr 93, så da ble det Tango 93 som kallesignal. På hustaket hadde jeg en GP antenne ca 10 meter over bakken.

I 1975 da jeg var i Narvik på skole, kom jeg over en annonse om radioamatør-kurs, hvor jeg møtte ett par ganger. Kursinstruktør var LA7QM Arvid, men valgte å hoppe av pga skolen. Som en kurositet, så var også LA6FV Tor-Ivar elev på det kurset.

Så gikk årene, neste høve var i 1996 da LA6M Midt-Tromsgruppen inviterte til lisenskurs, ble heller ikke da noe med meg, var andre hobbyer som trekk mest, bla fotografering. Sogaen sier noe om at alle ting er tre, så høsten 2004 inviterte Midt-Tromsgruppen på nytt til lisenskurs,- da stilte jeg opp og enden på den visa var callsign: LA6TOA.

Siden da har jeg hatt radio som hoved hobby, selv om fotograferingen også fikk plass.

I dag er jeg mest aktiv på HF med min Kenwood TS 590 SG Gen 2, med W3DZZ som multibandantenne. I tillegg går det mye i DMR både fra bilen og som portabel med håndholdt radio, hhv Anytone 578 i bilen og 878 håndholdt.

Har også 2 stk Yaesu FT 8800 vhf/uhf som er koplet opp med PLX for aprs fra bil, samt Yaesu FT 8800 koplet opp via PacComm Tiny-2 MK2 i shacken.

I tillegg til HF antennen som nevnt ovenfor, har jeg en X50 for vhf/uhf fra shacken og samme type antenne fra DMR radioen nede i stua. HF antennen er festet til et 50mm rør som er 11 meter høyt, står inverted V i nord/sør retning,- selv om det er en rundstråleantenne. Denne antennen har vist seg å være utrolig effektiv og gir gode rapporter fra andre radioamatører som jeg har qso med, både innen, – og utenlands. Flere mobilantenner for vhf/uhf klar for bruk, men den jeg bruker på bilen er en glass montert antenne som fungerer upåklagelig.

Shacken er ikke utstyrt med mer enn det jeg trenger, selv om jeg kansje burda ha hatt et PA-trinn i tillegg, får se hva som plutselig dukker opp, vurderer faktisk en Kenwood TS480HX 200 watt i tillegg til den som jeg har nå, men så er det jo slik at jeg kansje må fornye til et nyere kamera, det jeg har i dag er Olympus E620 digital speilrefleks kamera. Ønsket er er tilsvarende kamera som er speilløst…..time will show.

Bildene viser litt av det som er i shakken, i stua og i bilen…..

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.